Welcome to our site

welcome text --- Nam sed nisl justo. Duis ornare nulla at lectus varius sodales quis non eros. Proin sollicitudin tincidunt augue eu pharetra. Nulla nec magna mi, eget volutpat augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer tincidunt iaculis risus, non placerat arcu molestie in.

Ölümcül İcgüdü-ful film türkce dublaj_

27 Ağustos 2009 Perşembe

2lldr1u

Tür : Gerilim / Dram / Aksiyon / Suç / Biyografi

Gösterim Tarihi : 1 Mayıs 2009

Yönetmen : Jean-François Richet

Senaryo : Abdel Raouf Dafri , Jean-François Richet

Görüntü Yönetmeni : Robert Gantz


Müzik : Marco Beltrami , Marcus Trumpp

Yapım : 2008, Fransa / Kanada , 130 dk.

Oyuncular Vincent Cassel (Jacques Mesrine) , Ludivine Sagnier (Sylvie Jeanjacquot) , Mathieu Amalric (François Besse) , Gérard Lanvin (Charly Bauer) , Samuel Le Bihan (Michel Ardouin) , Olivier Gourmet (Komiser Broussard)

Konusu:Fransız gangsterlerin sonuncusu Jacques Mesrine, yaşamı boyunca 1 numaralı halk düşmanı ilan edilmişti. Düzenli olarak kamuoyu anketlerinin zirvesinde yer aldı. Paris’in göbeğinde polisin yakın mesafeden yoğun ateşi altındaki görkemli ölümü onun efsane statüsünü taçlandırdı.

Öyle ki, 1979 yılındaki ölümünden 30 yıl sonra bugün bile Jacques Mesrine efsanesi hala capcanlı… Onun hayatı sinema tarihinde ilk kez olarak tutkulu bir projeyle beyazperdeye getiriliyor.

Aynı anda hem bir gerilim filmi, hem de biyografi çalışması olan projenin çekimlerinde tarihi gerçeklere olabildiğince sadık kalındı. Mesrine’den bir süper kahraman yaratmak gibi bir amacı olmayan filmde, en karanlık yönleri de dahil olmak üzere bir karakter portresi çizildi. Öykünün çıkış noktası ise, bir ikonun arkasındaki insan oldu.

İki bölümden oluşan bu filmin ilki ülkemizde 27 Mart tarihinde vizyona girmişti. İkinci filmde ise artık efsane olmanın meyvelerini toplayan ünlü bir gangster olması, yargı sistemiyle olan efsanevi savaşı, iktidar ve polis gibi kurumlarla çatıştığı zamanlardaki bitmek tükenmek bilmeyen provokasyonları, ölümüne yol açan “ideallerinin” izini sürmesi anlatılır.








0 yorum:

Yorum Gönder